Българин блесна в Лигата на извънземните.Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2

...
Българин блесна в Лигата на извънземните.Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2
Коментари Харесай

Везенков изигра силен мач, но Сакраменто изгуби

Българин блесна в Лигата на извънземните.

Българинът Александър Везенков записа 14 точки, 2 битки и 1 асистенция с игра от 17 минути и 41 секунди в рамките на два престоя при загубата на Сакраменто Кингс от Финикс Сънс със 117:119 () 39:27, 29:24, 28:33, 31:25) в среща от постоянния сезон на НБА. 

Домакините от Финикс Сънс започнаха окуражено със стартова петица, формирана от Грейсън Алън, Кевин Дюрант, Юсуф Нуркич, Девин Букър и Брадли Бийл.

От другата страна на паркета Майк Браун стартира в нормалната петица с Кийгън Мъри и Харисън Барнс по крилата, Домантас Сабонис в центъра и гардовете Кевин Хъртър и Ди`Аарън Фокс.

Първият панер бе в интерес на " кралете ", като в минутите след началната сирена играта бе равностойна и двата отбора непрекъснато си разменяха водачеството без да си дадат късмет някой от тях да се откъсне. При 16:18 гостите осъществиха тройка, след което прибавиха още един панер и дръпнаха със седем точки.

В идващите минути резултатът се поддържаше в този порядък, като в последната минута от четвъртта Сакраменто осъществя нови два коша и затвори частта с безапелационната преднина от 39:27.

Някъде там в игра се появи за първи път Александър Везенков, който остана на паркета до края на първата четвърт. Българинът съумя да осъществя първите си точки, като най-ефективни в тази част бяха Барнс, Фоокс и Сабонис за гостите.

Александър Везенков остана и за втората четвърт на паркета, като изцяло оправда доверието на Майк Браун. Българинът наниза няколко коша, бе прецизен в това число от тройката, като даже за миг стана третият най-резултатен състезател на паркета.

Това бе в помощ за цялостния напредък на " кралете ", които при започване на тази част вкараха четири следващи коша и преднината им набъбна до 18 точки. Добра серия на домакините върна изоставането на " слънцата " до 11 пункта и това принуди Майк Браун да изиска спиране при 44:55.

Очевидно то имаше позитивен резултат и незабавно след подновяването на играта гостите избухнаха с нова тройка, с помощта на която поведоха с 14 точки. Все отново Финикс се опитваха в минутите до края на полувремето да понижат изоставането си на под 10 точки и на няколко пъти се приближаваха до задачата, само че Сакраменто отхвърляше да загуби контрола и запазваше солидния си задатък, написа Sportla.bg.

Калифорнийци даже усилиха разликата си на 19 точки в един миг, като до края на полувремето позволиха единствено още един път да понижат преднидната си и приключиха втората четвърт внушително с 68:51.

Най-хубавото бе, че Александър Везенков задържа положителното си показване, остана третият най-хубав на паркета, а от състава на Сакраменто отстъпваше единствено на огромната звезда на тима Ди`Аарън Фокс. Българинът се отдръпна на почивката с 12 точки, 2 битки и 1 асистенция, както и игрово време от 9 минути и 7 секунди.

В третата четвърт Сакраменто за първи път си разреши да играе по-слабо от противника и загуби частта. Само че това се случи минимално с 28:33 и " кралете " не позволиха срив, който да докара до противен поврат. Дори в противен случай - момчетата на Майк Браун се показаха устойчиво, като в един миг се оказаха с 21 точки задатък.

Ключови се бяха последните пет минути, когато " слънцата " означиха четири следващи коша и затвориха частта при 84:96.

Първата половина от второто полувреме бе ознаменувана и от началото на втория престой на Александър Везенков на паркета, с което българинът записа над 10 минути игра.

Българинът остана на паркета за началото на втората четвърт, като се задържа до шест минути преди финалната сирена. Тогава Майк Браун окомплектова състава си във формата от началната петица, с която стартира срещата.

Междувременно Финикс направиха груби неточности и позволиха закъснение с 87:109, само че директно по-късно нанизаха три следващи коша и редуцираха до 15 точки, а малко по-късно даже направиха 101:113 четири минути и половина преди края.

Последва спиране за домакините, което докара до чутовна смяна. " Кралете " направиха безобразно разпределяне и профукаха за негативно време задатъка си. Първо " слънцата " означиха четири поредни коша, с което понижиха изоставането до четири точки, след което Сакраменто дадоха отговор с точна пукотевица. Тогава Финикс наниза още веднъж четири следващи коша и направи невероятния поврат, с който поведоха със 117:115.

Това обаче не бе всичко и " кралете " изравниха, като даже имаха шанса да поведат още веднъж, само че направиха неуместно нарушаване, което докара до два наказателни удара за домакините. Те бяха маркирани и надлежно бяха забити последните два пирона в ковчега на " кралете ", които изгубиха със 117:119.

За спечелилите най-ефективен бе Грейсън Алън с 29 точки, 5 асистенции и 6 битки.

Поради това че бе заменен рано през последната четвърт, Александър Везенков остана отвън тройката на най-ефективните за Сакраменто, като се намести на четвърто място по успеваемост за своя тим и на седмо общо измежду всички 18 играчи, които записаха игрово време на паркета.

Сред " кралете " пред българина единствени бяха Кийгън Мъри с 18 точки, 4 битки и 3 асистенции; Домантас Сабонис, който още веднъж направи " трипъл-дабъл " с 21 точки, 12 борни и 11 асистенции Ди`Аарън Фокс с 33 точки, 2 битки и 6 асистенции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР